Vrijwilligers gezocht voor Repair Café Lopik

De stichting Schuilplaats beheert een inloophuis aan de Rolafweg Noord 7 in Lopik. Het idee is ontstaan om een Repair Café te starten. Wij zoeken daarom vrijwilligers die ons willen helpen dit op te starten maar ook enige vaardigheden bezitten zoals b.v. fietsen repareren, eenvoudige storingen aan elektrische apparaten opheffen, ondersteuning bij computer problemen, noem verder maar op wat er te repareren valt.

Wat is een Repair Café?

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

Meer informatie over Repair Cafés en het opzetten daarvan kunt u hier vinden: https://repaircafe.org/

Neem voor vragen, informatie of deelname contact op via een mail aan: info@schuilplaatslopik.nl of bel met Dick van den Broek: 0348-553226

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.