Winkelen zonder kassa in Lopik vanaf 11/11 om 11.00u

Op 11 november om 11.00 uur opent ViaVia weggeefwinkel Lopik haar deuren. Het initiatief om een weggeefwinkel in Lopik te starten is ontstaan na het zien van een inspirerend interview op TV. Het gevolg was dat een aantal inwoners van Lopik de handen ineengeslagen hebben. Na een zoektocht naar een geschikte locatie voor de winkel is er onderdak gevonden in het gebouw van Stichting Schuilplaats Lopik. Hier is ook Inloophuis Lopik in gevestigd en er vinden jongerenactiviteiten plaats. De ruimte is opgeknapt en er wordt hard gewerkt aan de inrichting. Ook zijn er meer dan 15 vrijwilligers om hun steentje bij te dragen voor bezetting in de winkel en het sorteren van goederen.  De naam ViaVia staat voor: van de één voor de ander. Ze willen de mensen helpen voor wie het niet vanzelfsprekend is om zomaar een winkel binnen te lopen en kleding, speelgoed etc. te kopen.

ViaVia werkt zonder kassa en zonder inkoop. Wel ontvangen ze graag schone, hele en eigentijdse kinder, dames- en herenkleding en schoenen. Verantwoord en compleet binnenspeelgoed en (kinder)boeken. Naast even shoppen staat er ook altijd een kop koffie, thee of limonade klaar en is er tijd voor een praatje. Mocht u dit initiatief een warm hart toedragen en goede spullen hebben, op 25 en 27 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur is er inloop om in te zamelen. Locatie Rolafweg Noord 7 in Lopik. Ze ontvangen u graag!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.